Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 14:53 - ДЕЛИКАТНАТА ТЕМА
Автор: fenixfenix Категория: Лични дневници   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
3



 "Сексуалност"

Когато трябва да говорим за секс и особено да коментираме своята сексуалност винаги изпитваме неудобство и в повечето случаи изобщо не я обсъждаме. Колкото и да е изненадващо, в наши дни малко хора приемат сексуалността.
От години поколенията се страхуват и изпитват вина пред думата "секс". До неотдавна тази дума е била грях сама по себе си. Ролята на изповедалнята е била именно, за да ни обвинява за греховете ни, но тъй като помислите за секс или сексуални деяния са били смятани за греховни, хората изпитвали вина, че не са се изповядали за тях. И така постепенно се вкоренява идеята, че сексът е нещо лошо.
Всъщност сексуалният акт е най-върховното сливане на душата и духа. Именно това е най-важната цел на човешкото същество - сливането на нисшето тяло с висшето тяло. Това е причината сексуалният акт да има толкова важно значение. Човешката душа се стреми да достигне до това сливане, за да преживее голямото всепоглъщащо щастие.
Това е причината за многобройните разочарования, свързани със сексуалните очаквания. Сексуалният акт не е начин да се доближиш, нито да се обвържеш с някого. Всяка връзка, която се крепи единствено на сексуалността непременно претърпява провал. Ако една двойка изгражда приятелски взаимоотношения преди сексуалният акт тя ще има стабилна основа.
На несъзнателно ниво съществуват изключително много сексуални табута. Те ни пречат да стигнем до своя вътрешен покой. Не бива да приемаме секса като средство за привързване когато започваме нова връзка с някого. Това е абсолютно погрешен подход. Не секса задържа някого. Изключително важно е да умеем да разговаряме за своите сексуални интереси напълно открито. Само така ще допринесем за хармонията в нашата връзка като цяло.
Да правиш секс е едно от най-големите удоволствия на земята. Това е материалния символ на духовното сливане с божествената същност. Желанието да се прави секс е не само животинско. Може да стане такова, ако искаме само просто чувствено удоволствие, без споделяне на чувства с другия човек. В този момент действа само нисшето тяло. Когато правим любов ОТ ЛЮБОВ, позволяваме на висшето тяло да ни донесе голяма вътрешна радост, дори след сексуалния акт.
Наблюдава се , най-вече сред духовните жени, че правенето на любов е принизяване. Ние сме родени на земята и правенето на любов е земно удоволствие. Няма за какво да се чувстваме виновни.
Много е важно добре да избираме партньора си, защото по време на сексуалния акт жената получава много от мъжа, както и мъжа от жената. Получаваме не само физическо удоволствие, но и емоционално сливане.Мъжът и жената получават вибрациите на единия и на другия чрез свързване на чувствените тела.
Обществена тайна е, че на земята има много сексуална незадоволеност. За съжаление в повечето случаи хората търсят в секса компенсация за нещо, което им липсва. Възможно е да намерим временна утеха, но проблемите си остават нерешени, защото е необходимо да подходим правилно към тях.
Нарочно не разтеглих темата по отношение на хомосексуалността, проституцията, изнасилването и други проблеми, свързани със сексуалността. Но искам да кажа, че не бива да се осъжда сексуалния живот на другите. Хората, които имат отклонения в сексуалната си ориентация имат да научат нещо чрез този си избор.
Ако съдиш строго някого, погледни какво събужда това в теб. Какво се опитваш да скриеш от себе си? За теб ще е по-добре веднага да се изправиш пред това, защото така ще е по-лесно да го промениш, ако то не е полезно за теб. Веднага след следващата си сексуална връзка се запитай: Приемаш ли я? От любов ли беше? Понятията ти за добро и лошо пречат ли ти да изживееш напълно тази връзка? В мига в който се утвърдиш в сексуалния си живот и други страни от личния ти живот ще претърпят промени.
Ние сме божествени създания. Следователно и нашата сексуалност е божествена проява. Нека се опитаме да внесем повече красота и хармония в живота си.



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fenixfenix
Категория: Лични дневници
Прочетен: 32289
Постинги: 15
Коментари: 22
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930