Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 12:04 - СЪВЪРШЕНАТА ВРЪЗКА
Автор: fenixfenix Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1664 Коментари: 2 Гласове:
3



           Представете си съвършената връзка. Винаги се чувствате истински щастлив с партньора си, защото живеете с идеалния за вас мъж или идеалната за вас жена. Отношенията в такава връзка приличат на отношенията ви с куче. Вие приемате кучето като куче, такова, каквото е и не се опитвате да го превърнете в кон, например. Приемането на този факт е изключително важно и за връзките ни с околните. Не можете да промените хората. Или ги обичате такива, каквито са, или не ги обичате. Или ги приемате такива, каквито са или не ги приемате. Кучето си е куче и вие приемате този факт, а и кучето не се опитва да ви превърне в добър стопанин. Тогава защо не можем да позволим на жената да бъде жена или на мъжа да бъде мъж, и да обичаме този човек такъв, какъвто е, без да се опитваме да го променяме?
            Как да разберем дали сме с подходящия човек? Това е изключително важен въпрос. Това е някой, с когото имаме общи цели, някой, който отговаря на представите и ценностите ни в емоционално, физическо, финансово и духовно отношение. Подходящият партньор е този, който ви обича такъв, какъвто сте и не иска да ви променя, ще бъде напълно искрен и ще ви покаже истинската си същност. Няма да ви покаже нещо, което по-късно ще откриете, че не е.  Когато определен човек ви обича, той ви обича такъв, какъвто сте. Защото ако някой иска да ви променя, вие не сте онова, което той иска. Тогава защо е с вас?
            Знаете ли? Лесно е да обичаш кучето си, защото то не ви преценява. То ви обича БЕЗУСЛОВНО. Ето това е важно! Значи, ако партньорът ви ви обича такъв, какъвто сте, той ви обича точно като кучето. С него можете да бъдете самият себе си.
            Знаете ли какъв партньор искате? Такъв, който кара сърцето ви да пее, който харесва същността ви, който ви обича такъв, какъвто сте. Защо не изберете за себе си онова, което искате? Защо да се преструвате, че вкарвате някого в калъп, в който той не пасва? За да живеете с някого, той трябва истински да ви подхожда. Не е необходимо да бъде точно като вас. Двамата просто трябва да бъдете като ключ и ключалка - комбинация, която действа.
            Трябва да бъдете честни със себе си и с всички останали. Покажете истинската си същност и не се преструвайте на такива, каквито не сте. Просто приемете себе си такива каквито сте. След това ще можете да приемете и другите такива, каквито са. Ако решите да бъдете с някой, не се опитвайте да променяте каквото и да било в него. Точно както кучето, оставете го да бъде себе си. Той има това право, има право да бъде свободен. Отнемайки свободата на партньора си вие отнемате и своята, защото трябва да сте до него и да го следите какво прави и какво не прави. Ако истински обичате себе си, никога няма да се откажете от личната си свобода. 
             Разбирате ли възможностите, които такава връзка предлага? Изследвайте ги. Бъдете себе си. Открийте подходящ за вас човек. Поемете риска, но бъдете честни. Ако се получава, продължавайте. Ако ли не, направете услуга и на двамата - тръгнете си, оставете го да си отиде. Не бъдете егоисти. Дайте на партньора си възможност да открие онова, което наистина иска, дайте и на себе си тази възможност. Ако няма възможност да се получи, по-добре е да погледнеш в друга посока. Ако ти не можеш да обичаш партньора си такъв, какъвто е, може би някой друг ще го обича точно такъв. Не си губете времето и не губете времето на партньора си. Това се нарича уважение.
                Защо ключът и ключалката трябва да си пасват? Защото ако един от двама ви преживява лош момент или емоционална криза, вие сте се споразумели да си позволявате да бъдете самите себе си. Такава връзка е друго нещо, друг начин на живот.
                Връзката е изкуство. За да бъдете и двамата щастливи, трябва всеки да се грижи за своята половина от връзката тя да бъде в идеално състояние. Всеки отговаря за своята част, а в нея има и боклук. Вашият боклук си е ваш боклук. С него трябва да се справите вие, а не партньорът ви. Ако той се опита да почисти вашия боклук, ще свърши със счупен нос. Трябва да се научим да не си пъхаме носа, където не ни е работа. Това се отнася и за половината на партньора ви. В нея също има определено количество боклук. След като знаете, че партньора ви има боклук, оставете го сам да се справя с него. Обичайте го и го приемайте с всичкия му боклук. Уважавайте боклука му. Връзката не означава да чистите боклука на партньора си. Той сам ще се погрижи за него.                                                                                                                          Дори ако партньорът ви потърси помощта ви, вие сте свободни да откажете.
Това не означава, че не го обичате и не го приемате. Означава, че не  сте в състояние или не искате да играете тази игра. Ако партньорът ви, например, се ядоса, можете да кажете; "Имаш право да се ядосваш, но не съм длъжен и аз да се ядосвам заради това. Не съм направил нищо, за да те ядосам". Изобщо не сте длъжни да приемате гнева на партньора си, но можете да му позволите да е ядосан. Няма нужда да спорите. Просто му позволете да бъде самия себе си, позволете му да се излекува, без да се намесвате. 
                Да речем, че сте щастлив мъж, но по някаква причина партньорката ви не може да бъде щастлива. Тя има лични проблеми. Занимава се с боклука си и е нещастна. Тъй като я обичате, вие ще я подкрепите, но това не означава да бъдете нещастен заради нейното нещастие. Това изобщо не е подкрепа. Ако тя е нещастна и това ви прави нещастен, и двамата потъвате. Ако вие сте щастлив, щастието ви може да върне и нейното щастие.
               Не боклук трябва да поднесете на партньора си, а любов, романтика,  разбиране. Ако се отнасяте към партньора си с любов и уважение, кой мислите, печели? Вие, разбира се.
               След като сте открили своя партньор трябва да го дарите с любов, да си служите един на друг. При всяка целувка, при всяко докосване ще усещате, че сте заедно, за да си доставите удоволствие, без да очаквате нещо в замяна. А сексът се превръща в общуване, в пълно отдаване, в танц, изкуство, върховен израз на красотата. Не става дума за борба за контрол, а става дума за служене. Но ще можете да го постигнете само когато любовта ви към себе си е достатъчно силна. 

Дон Мигел












Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. bven - Дон Мигел е прав!
26.09.2010 12:14
:))))
цитирай
2. fenixfenix - въпросът е в това - да осъзнаем то...
26.09.2010 12:21
въпросът е в това - да осъзнаем толкова простички неща и да си помогнем... бихме могли да направим собствения си живот и връзката си много по-пълноценна и щастлива :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fenixfenix
Категория: Лични дневници
Прочетен: 32252
Постинги: 15
Коментари: 22
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930